Romlab

Telenor Bygg E

Lampe over kaffebar

Bygg E er det minste av en rekke bygninger som utgjør Telenors hovedkvarter på Fornebu, og rommer blant annet hovedresepsjon, flere store møterom, et stort allrom med spiseplasser og et auditorium.  

Telenor ønsket å utvikle Bygg E til et mer spesialisert areale med nye digitale verktøy tilrettelagt for innovativ læring, store møter, samhandling og kreative workshops, tilpasset egne ansatte og eksterne leietakere. Som et åpent og inviterende bygg for daglige sosiale møter og som et samlingssted for større og mindre arrangementer.

I det store allrommet som går over to plan ble det fjernet en trapp med mesanin for å tilrettelegge for bedre flyt i mingleareale og for å gi en forbedret billedfremvisning på den store skjermen i enden av rommet. Til daglig er rommet møblert med bord og stoler og fungerer som café. Kjøkkeninnredningen i caféen som tidligere var en del av det åpne allrommet ble fjernet, og det ble satt inn et nytt kjøkken i et tilstøtende rom.

Det er opprettet en ny kaffebar tilknyttet fellesarealet i det store allrommet. Fleksible sofaelementer er satt sammen i grupper, og fungerer som et uformelt møtested og som ekstra avlastning ved store arrangementer.

I forbindelse med forbedring av akustikk på de store veggflatene ble det endret farge på alle vegger og på himlinger, fra rødt til sort. De mørke veggene bidrar til en roligere bakgrunn for bildefremvisninger og gir samtidig et lunere preg i det store åpne rommet.  Den mørke rammen gir også et nøytralt bakteppe for de mange og fargerike tekstilene som er valgt på sofamodulene i flere sittegrupper plassert ulike steder i arealet.

Fotograf: Stine Østby

Oppriss
Oppriss
Oppriss
Oppriss
Oppriss
Oppriss
Sofagruppe
Sofagruppe
Sofagruppe
Sofagruppe
Moseidsalen

Auditoriet «Moseidsalen» rommet et 70 meter langt veggmontert broderi, Draumkvedet, utført av den norske kunstneren Torvald Moseid.  Det flotte kunstverket hadde en liten hensiktsmessig plassering i forhold til funksjonalitet og bruk av rommet, og ble omplassert. Rommet som var helt uten dagslys, har gjennomgått endringer tilpasset krav om variert og fleksibel bruk og har fått nye vinduer i fasade og tak.

På to av langveggene er det satt inn dreibare veggeskiver som kan slåes ut når rommet er i bruk til workshops, med whiteboard på den ene siden og tekstil som akustisk dempende materiale på den andre siden. Veggelementene har fått ulike farger og skal bidra til et uformelt og lekent uttrykk.

Den ene endeveggen er kledt med whiteboard og har fått integrerte skap for oppbevaring, og nedfellbare avlastningsbord til bruk ved servering av mat og drikke. I en nisje er det plassert krakker som kan flyttes rundt etter behov. På motsatt vegg er det bygget en ny scene med integrerte sitteplasser. Den nye scenen fungerer som et samlingssted ved kreativt gruppearbeid, og strammer samtidig opp rommets hjørne som er utformet med flere spisse vinkler.

Prosjektet har blitt gjennomført i tett samarbeide med oppdragsgiver.

Moseidsalen
Moseidsalen
Moseidsalen
Moseidsalen
Moseidsalen
Moseidsalen
Telenor Bygg E
sundvolden-hotell-rehabilitering
Sundvolden Hotell rehabilitering
revitalisering-telenor-fellesarealer
Telenor Fellesarealer
https://romlab.no/