Romlab

Leilighet på Torshov

Illustrasjon

Oppdragsgiver hadde bodd i leiligheten i mange år og ønsket å tilpasse hjemmet sitt etter nye behov. Vår oppgave ble å skape en planløsning som ga fleksibilitet og bedre tilførsel av dagslys til de mørkeste delene av leiligheten. Det ble besluttet at leiligheten skulle åpnes opp og tilbakeføres til sin opprinnelige planløsning, med tilpasninger hensiktsmessige for dagens situasjon.

Fotograf: Kjetil Gudem

Opprinnelig plan
Opprinnelig plan
Illustrasjon

Det ble etablert et nytt hovedrom bestående av kjøkken og stue i åpen løsning. Kjøkkenet har beholdt sin opprinnelige plassering og er utvidet med innlemmelse av tilstøtende soverom. Det er lagt nytt tregulv i alle oppholdsrom og soverom, og gulvet bidrar til å viske ut grensene mellom rommene og binde arealet sammen. Gjennom planlegging av møblering er det hensyntatt og skapt rom for plassering av mange ulike gjenstander og kunst, med hyller og frie vegger til plassering av bilder.

"Ved å gi rom til gjenstander som har blitt samlet på opp gjennom årene, får man umiddelbart et personlig preg i leiligheten"

Interiørarkitekten

Illustrasjon av soverom

Den tidligere stuen har blitt til nytt soverom. Det er vektlagt god oppbevaringsplass og møblering som gir varierte soner. Mellom oppholdsrom og nytt soverom er det satt inn en dobbel glassdør som sørger for godt lysinslipp og som samtidig gir en utvidet romfølelse mellom oppholdsrom og soverom. I soverommet er det satt opp en høy hylle som sørger for skjerming av seng, og samtidig blir en del av oppholdsrommet når dørene til soverommet står åpne. Det er etablert en TV-krok, med lenestol og TV som kan flyttes inn i stuen ved behov.

Detalj

Baderommene i leiligheten har gjennomgått en totalrenovering. I eksisterende planløsning var det et dusjrom og et separat toalett. Dusjrommet ble utvidet med nytt servantskap og mulighet for innsetting av vaskemaskin. Toalettrommet har fått en generell oppgradering.

Leiligheten har fått ny farge- og materialpalett. Det ble lagt nytt gulv i alle rom, og alle veggflater og himlinger er utbedret og malt. Ny farge- og materialpalett er valgt med tanke på god kvalitet og varighet, og fargesettingen er dempet og skal gi rom som er behagelige å oppholde seg i over tid.

Leilighet på Torshov
leilighet-frogner
Leilighet Frogner
libris-cafe-grensen
Libris cafe, Grensen
https://romlab.no/