Vil du jobbe med oss?
by Kjersti Hoel Gazzola

Romlaboratoriet har som ambisjon å inkludere bærekraft og sirkulærprinsippene i alle prosjekter vi jobber med. Vi er opptatt av materialer, ressurser og gjenbruk, og søker nå en kreativ og engasjert interiørarkitekt til å styrke vår satsing på dette feltet. I Romlaboratoriet jobber vi med å forme innemiljøer som tar vare på og fornyer rommene vi lever i.

Vi er et tverrfaglig kontor med interiørarkitekter og arkitekter som etterstreber å skape og påvirke til bærekraftige, varige og funksjonelle prosjekter i samarbeid med oppdragsgiverne. Vi jobber med prosjekter av variert karakter og størrelse i Norge og internasjonalt; arbeidsplasskonsepter, restauranter, hoteller og private prosjekter.

Din kompetanse:

- Relevant utdannelse på mastergradsnivå

- Ca. fem års relevant erfaring

- Erfaring med og interesse for miljøprosjekter; gjenbruk/ombruk, redesign og sirkulære metoder

- Beherske ArchiCad og Adobeprogrammer

- Konseptutvikling

- Visualisering

- Beherske godt norsk og engelsk, muntlig og skriftlig

Dine egenskaper:

- Kreativ og skapende med gode formgivningsevner

- Faglig engasjert

- Selvstendig og initiativrik

- Gode kommunikasjonsevner og samarbeidsevner, både internt og eksternt

- Ønsker å ta ansvar som prosjektleder

- Ser verdien av tverrfaglig arbeid

Vi tilbyr et tverrfaglig miljø, interessante prosjekter, utfordrende og varierte oppgaver og et godt arbeidsmiljø. Romlaboratoriet har i dag 9 ansatte hvorav 6 interiørarkitekter, 2 arkitekter og en på administrasjon. Vi holder til i et hyggelig lokale ved Solli plass i Oslo.

Søknad som beskriver din kompetanse, erfaring og egenskaper, med CV og portfolio, samt referanser sendes oss på e-post (kjersti@romlab.no) senest 8.november 2021.

Ta gjerne kontakt med Kjersti Hoel Gazzola på tlf. 92 81 81 64 eller e-post: kjersti@romlab.no dersom du har spørsmål til stillingen.

Hjemmekontor

by Bente Opdal

En viktig del av jobben vår som interiørarkitekter og arkitekter, handler om å skape arbeidsplasser som legger til rette for kreativitet og effektivitet. Det kan være i åpne landskap, cellekontor eller på hjemmekontor.

Nå er vi selv i en situasjon hvor vi er nødt til å utfordre vår egen arbeidsplass -og arbeidshverdag. Fra og med mandag 16. mars har alle i Romlab etablert hjemmekontor. Vi mener det er viktig å følge helsemyndighetenes anbefalinger og råd -og ikke minst å vise solidaritet og omtanke.

På tross av en noe endret arbeidshverdag, er vi motiverte for å jobbe videre med både eksisterende og nye prosjekter. Vi er tilgjengelige som normalt på alle digitale plattformer.

Oppdatert August 2020: Vi er tilbake på kontoret som normalt.

17 Mar

HQ Telenor Stockholm

by Malin Skjelland Eriksen

Da Telenor Sverige flyttet til nytt hovedkontor, ble det innført en aktivitetsbasert arbeidsmetode med formål å øke samspillet mellom ansatte og oppmuntre til flere spontane møter, kreativitet og effektivitet. Romlaboratoriet har formgitt arealene med fokus på åpenhet og utnyttelse av bygningens store vindusflater og utsikt. For å støtte virksomhetens nye arbeidsmetoder har vi jobbet med en stor variasjon av løs –og fast innredning, samt et farge –og materialkonsept som legger til rette for et levende og inspirerende arbeidsplassmiljø.

01 Nov

Nytt kontorprosjekt i Munkedamsveien 62

by Kamilla Kvalheim

Vi har i samarbeid med Linje Arkitektur tegnet nye kontorlokaler for Norske Tog i GD-boligen på Filipstad. Boligen ble bygget på begynnelsen av 1860-tallet, etter arkitekt Georg Bulls tegninger. I senere tid ble den gamle villaen brukt som tjenestebolig for generaldirektøren i Norges Statsbaner, og har derfor blitt hetende GD-boligen.

Flere bilder av prosjektet kommer snart.

19 Dec

Kaffebrenneri BRENT

by Kjersti Hoel Gazzola

Romlab har i samarbeid med Anette Fleischer i TIND tegnet nytt lokalet for BReNT kaffebar i Sentrumsgården i Svolvær. Se det ferdige resultatet på https://www.lofotposten.no/nar...

16 Oct

Rehabilitering av leilighet

by Malin Skjelland Eriksen

Vi har prosjektert nytt bad i en leilighet i Bygdøy Allé 28. I forbindelse med rehabilitering av leiligheten på 240 m2 var etablering av nytt bad ett av hovedgrepene. Spesialbygget innredning og integrert vaskerom bak skapdører i eikefinèr bidrar til et funksjonelt og skreddersydd baderom.

Prosjektet i sin helhet kommer snart.

28 Sep

Telenor-NTNU AI-Lab

by Bente Opdal

Vi har utformet ny  AI-Lab på NTNU for Telenor. AI-Lab skal drive forskning og innovasjon innen kunstig intelligens og stordata. Telenor-NTNU AI-Lab ble etablert som en del av Telenors visjon om å bidra til nye utfordringer knyttet til vårt digitale samfunn. 

22 Jun

Nye boligprosjekter

by Kjersti Hoel Gazzola

Vi har utført  en rekke boligprosjekter dette året, fra  lettere oppgradering til full renovering. Bildet viser et nytt bad fra en enebolig i Nittedal. 

17 Nov

Romlab + Bleed = Ny WEB

by Bente Opdal

BLEED har utformet ny profil og nettside for Romlaboratoriet. Vi har vært gjennom en interessant og fin prosess med et av norges ledende designbyråer, og er både spente og stolte når vi nå endelig lanserer vår nye WEB.  Stor takk til alle hos Bleed som har bidratt til vår nye digitale plattform, og en spesiell takk til designer Camille Dorival.14 Jan

Velkommen til Romlaboratoriets nye nettside!

by Bente Opdal

Etter over åtte års drift har vi endelig fått en profesjonelt utformet nettside! Vi er glade over å kunne vise frem våre prosjekter og håper innholdet i ny digital ramme informerer og inspirerer - og formidler vår essens som utøvere innenfor fagene arkitektur og interiørarkitektur.

Vi ser frem til å holde siden levende med faglige oppdateringer fortløpende. Besøk oss gjerne også på Facebook og Instagram!

14 Jan

Telenor Fornebu User Experience

by Bente Opdal

Vi har gjennomført en revitalisering av Telenor User Experiences arbeidsplassarealer på Fornebu. Avdelingen hadde behov for at arbeidsplassarealene ble bedre tilpasset deres kreative arbeide, og ville samtidig gjøre sonen mere representativ som visningssone for hvordan Telenor jobber i "co-creation". 

15 Dec

KUTT gourmet

by Bente Opdal

Våren 2015 satte SIO fokus på kasting av mat og bruk av overskuddsvarer og ønsket en større bevisstgjøring rundt å bruke deler av dyret man sjelden spiser. I Frederikkebygningen på Blindern ble pop-up restauranten KUTT Gourmet etablert som et prøveprosjekt, hvor maten som serveres er laget av råvarer som nesten har gått ut på dato. Denne bærekraftige gourmetmaten ble en så stor suksess at restauranten nå har blitt et permanent tilbud for studentene. Romlaboratoriet har bistått med å etablere konseptet for interiørene, en enkel oppgradering der farger, materialer og ny miljøbelysning har vært hovedgrep. Vi har blant annet spesialdesignet elementer som sittebenk og vegghengte display laget av gamle armeringsnett.

01 Nov

Kaffebrenneriet Torshov

by Bente Opdal

Vi har utført en oppgradering av Kaffebrenneriet på Torshov. Kaffebrenneriet er Norges ledende kaffehus med kaffeopplevelser i fokus. Felles for innredning av alle butikkene er god orienterbarhet for kunder, at man ønskes velkommen i en dempet atmosfære og kan nyte gode kaffeopplevelser. Filialen på Torshov er et samlingssted for nabolaget. Det er utført forbedringer i salgsområdet med tilhørende lager for økt effektivisering, oppgradering av overflater, og det er gjennomført et kunstprosjekt med ny belysning.

28 Oct