Romlab

Møtesenter Wallenius

Resepsjon

Møtesenter Wallenius

Totalrehabilitering av kontorarealer til nytt lounge og møtesenter. De tidligere kontorarealene bestod av en lukket cellekontorstruktur med tilhørende støttefunksjoner. Vi fikk i oppdrag å utforme et nytt møtesenter med ny resepsjon, møterom og et romslig representasjons- og loungeareale. Prosjektet er en totalrehabilitering med nye overflater på vegger, gulv og himlinger, og med en rekke spesialtegnede innredningselementer, samt et nytt og utvidet inngangsparti. Eksisterende vegger og himlinger ble revet med unntak av et område rundt en sentralt plassert kjerne. Nye møterom er lagt til en av kortveggene mot fasade og arealene forøvrig er et sammenhengende åpent rom med midtkjernen som soneinndeler for ulike funksjoner. I adkomstarealet på utsiden av kjerne er det satt inn en spesialutformet vegg som består av to deler. Den lengste delen som leder mot resepsjonsdisk består av glassmontere for utstilling av båter, - den minste delen er en garderobe som vender inn mot kjerne. Det er tegnet ny resepsjonsdisk som er plassert i overgangen mellom adkomstsone og åpent areale i loungeområde.

Møtesenter

Arbeidet har omfattet ny planløsning, møblering, uttegning av fast innredning, ny belysning og nye materialer på alle overflater. Hoveddel av loungeområde består av et åpent møteareale med bord og stoler, og en rekke grupper med myke stoler og sofaer. Langs kjernevegg i loungeareale er det satt inn en plassbygget benk, et romslig kjøkken og en messingkledt gasspeis . En lang disk fungerer som samlingspunkt for uformelle møter og til fremsetting av mat og drikke ved servering. Det er lagt inn ny belysning i alle himlinger, og loungeområde har i tillegg gulvbelysning for intimitet rundt sittegrupper. All fast innredning er utført i lys eik, som også er benyttet som kledning på vegger i kjerne, på alle dører og i spilehimlinger i møterom. Farge og materialholdning er ellers holdt i lyse og dempede farger og med en varm karakter på ny belysning skal dette bidra til å skape en hyggelig og imøtekommende atmosfære for gjester og ansatte. Alle møterom har spesiallutformede AV-vegger med skap. Heltrespiler i himling og myke tepper på gulv skal bidra til god akustikk i møterommene. Bruken av dempede farger i lyse blåtoner kan sammen med messing i detaljer på bl.a dører og som kledning til gasspeis gi assosiasjoner til det maritime. Romlaboratoriet har ivaretatt hele prosessen fra idefase til ferdigstilling av prosjekt i nært samarbeide med prosjektansvarlig for Wallenius. Samarbeidspartner på prosjektet, Ingrid Løvstad Interiørarkitekt MNIL.

Møtesenter Wallenius
maschmanns-bugnende-matmarked-på-skøyen
Maschmanns- bugnende matmarked på Skøyen
quality-hotel-sandnes
Quality Hotel Sandnes
http://romlab.no/