Romlab

Jacob Aalls gate 92

Bokhylle detalj

Romlaboratoriet ble kontaktet av et ungt par som hadde kjøpt en gammel leilighet og som ønsket hjelp til å skape drømmehjemmet. Den gamle leiligheten med to gulvnivåer hadde mange fine og spennende kvaliteter, men var forholdsvis mørk og lukket. Størrelsen og innbyrdes posisjon på eksisterende rom var uhensiktsmessige i forhold til parets behov, noe som medførte en ny planløsning med omrokkering av romfunksjoner. Det ble åpnet opp mellom flere av rommene for å gi en bedre arealutnyttelse og for å oppnå en bedre bedre romfølelse. Løsningen bidrar også til å slippe lyset lengre inn i leiligheten. Gang og kjøkken ble slått sammen, og enkelte kjøkkenfunksjoner er plassert i glidende overgang mellom de to rommene. Et kjøkkenhøyskap strekker seg ut i gangen og benyttes både fra kjøkken og inngangsparti.

Fotograf: Elisabeth Aarhus

Kjøkken
Spisebord
Kjøkken
Spisebord
Entré

Mellom kjøkken og stue ble deler av en vegg og en dør erstattet av en bred åpning for å binde de to rommene sammen, og det ble etablert et nytt og bredere trappetrinn som også fungerer som sitteplass. Farge og materialpalett har tatt utgangspunkt i en lys grunnfarge på veggflater, med små nyanseforskjeller til tak med stukkatur som en kontrast til- og for å fremheve eksisterende stukkatur. Mellom stue og soverom, og i forlengelse av gangen lå et lite og ubrukt rom. Her ble det etablert et bibliotek.  Rommet er fargesatt med mørke vegger for å gi en kontrast til den ellers lyse leiligheten. Biblioteket er synlig fra både gang og stue og skaper en fin dybde i leiligheten. Oppdragsgiver har vært aktivt med gjennom hele prosessen, og flere av løsningene er utført i nært samarbeide mellom interiørarkitekt og oppdragsgiver.

Jacob Aalls gate 92
house-of-fairytales
House of Fairytales
kaffebrenneriet-fornebu-s
Kaffebrenneriet Fornebu S
http://romlab.no/