Romlab

Erlandstuveien

Kjøkken med peis

Romlaboratoriet ble kontaktet av en småbarnsfamilie som nylig hadde flyttet fra sentrum til Holtet Hageby i Oslo. I en firemannsbolig disponerte de halve 1. etasje, samt halve kjelleretasjen. Med en idyllisk liten hage, var den gamle arbeiderboligen et supert utgangspunkt for å etablere seg med barn. Allikevel, med små flater i hver etasje -og en planløsning som gjorde det vanskelig å oppnå de fleksible rommene for felles aktiviteter, ønsket familien å se på mulighetene for å etablere et lite tilbygg i hagen. I det eksisterende bygget ble det endret noe på planløsningen for å skape en mer praktisk plan og bedre flyt. Kjøkkenet ble flyttet ut i stuen, og ny dagligstue ble etablert som en overgang mellom eksisterende bygg og nytt tilbygg. Kjøkkeninnredningen ble tegnet og produsert av møbelsnekker, og er skreddersydd behov for oppbevaring og ny plassering. En øy bidrar til å skape en tydelig kjøkkensone, uten å stenge av rommet. Mellom kjøkken og spisestue er det etablert en ny peis med innsats for mer effektiv oppvarming. Plasseringen gjør at den er synlig også fra dagligstuen.

Fotograf: Stine Østby

Aksonometri kjøkken
Aksonometri kjøkken
Tilbygg

Tilbygget på 30 m2 er plassert slik at det oppstår et atrium mellom det nye og eksisterende. Forbindelsen er en glassgang gjennom tidligere vindusåpning -og en kort trapp ned i tilbygget. Tilbygget består av to sammenhengende bokser -hvor barna har fått hvert sitt rom. Hemsen over rommene er perfekt for overnatting, og er et rom i rommet hvor man kan trekke seg litt tilbake og titte ut på himmelen gjennom takvinduene. Gangen utenfor er smal, men en lang rekke vinduer og skyvedører i glass, bidrar til at grensen mellom ute og inne nesten opphører. En plassbygget hylle bidrar til godt med integrert oppbevaring, samt en dekorativ utstillingsplass for leker og «barnekunst». Innvendig er tilbygget kledd med smale bord av hvitoljet osp som gjør rommet lyst og lunt. Plasseringen av tilbygg på tomt, og i forhold til eksisterende bygg, bidrar god visuell kontakt og dialog mellom kjøkken/spisestue og barnerommene.

Illustrasjon tilbygg
Illustrasjon tilbygg
Illustrasjon tilbygg
Illustrasjon tilbygg
Erlandstuveien
enebolig-nittedal
Enebolig Nittedal
leilighet-med-kreative-kvadratmetre
Fayesgate
http://romlab.no/