Romlab

Bygdøy Allé 28

Skisse av peis

Leiligheten på 206 m2 ligger i en flott murgård som stod ferdig i 1899.  Romlaboratoriet ble kontaktet av et par som ønsket bistand for å skape et mer praktisk og moderne hjem i disse historiske omgivelsene. Med en planløsning som i stor grad baserte seg på opprinnelig plassering av funksjoner, ønsket de blant annet å flytte kjøkkenet og etablere et nytt bad. Et annet grep vi fokuserte på, var å jobbe med å trekke dagslyset lengre inn i leiligheten.

Noe av utfordringen i rehabiliteringen var å finne den gode balansen mellom de klassiske elementene i leiligheten, og ønsker fra eierne om et mer moderne uttrykk. Løsningen ble en tydeliggjøring av de nye elementene som ble tilført og gjenbruk av gamle bygningsdeler. En av de originale tofløyede dørene ble blant annet gjenbrukt som dører inn til en ny garderobe. En av de gamle støpejernsovnene ble restaurert og fikk ny plassering i den åpne gangen. Som et historisk spor er den en fin kontrast til det moderne gulvet i mikrosement.

Tidlig skisse av bad

I stuen ble det etablert en ny peis som hovedelement i det store rommet. Peisen er et multifunksjonelt element med nisjer for ved og AV-utstyr, samt at den fungerer som hylle og sittebenk.

I det nye badet har de nye løsningene, materialer og farger, tydelige referanser til da den gang leiligheten var ny. All innredning er spesialdesignet og laget av møbelsnekker Pål Hald. Bak de høye eikedørene skjuler det seg et integrert lite vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Baderomsmøbelet er skreddersydd lengden og detaljeringen av rommet. Vi har etterstrebet å utnytte alle kriker og kroker, og i gangen er det blant annet en skjult dør i veggen som skjuler et lite bøttekott med varmtvannstank.

For å få en mer åpen planløsning ble antall rom redusert. En døråpning i gangen har fått et stort speil i seg som reflekterer lyset fra vinduene ut mot trapperommet og som leker med romfølelsen. Vi har også jobbet med romforløp og markert overgangene med mørke og lyse farger.

Noe av utfordringen i rehabiliteringen var å finne den gode balansen mellom de klassiske elementene i leiligheten, og ønsker fra eierne om et mer moderne uttrykk.

IARK

Bygdøy Allé 28
bygdelagssamskipnaden
Bygdelagssamskipnaden
diggbar
DiggBar
http://romlab.no/